Werking waterontharders

Delta waterontharders worden aangedreven door de waterdruk op de waterleiding. Zonder electronica en sluipverbruik. Het zijn de meest efficiënte en duurzame op de markt.

ACS logo WQA logo Made in Belgium logo

Hoe werkt het


Het hoofdbestanddeel van een waterontharder is de harsfles. Onze toestellen zijn uniek door dat deze gevuld worden met natte hars. Een ingewikkelder procedé maar met een hoger rendement en lager verbruik tot gevolg dan bij onze concurrenten.

Het leidingwater stroomt door de hars en het kalk zal zich vast hechten aan de hars. Om deze hars oneindig mee te laten gaan moet deze periodiek gespoeld worden. Een zogenoemde regeneratie. Daar dient het onthardingszout voor. Het zout in het reservoir vormt een pekel en zal periodiek de harsen spoelen en via de afvoer verdwijnen. Onze toestellen werken volledig vollumetrisch. Dit betekent geen gebruik is geen verbruik. De hoeveelheid m³'s verbruik van leidingwater bepaalt dus het aantal regeneraties per jaar. Vermits onze toestellen behoren tot het laagste verbruik van zout en spoelwater is de kost na installatie miniem.

Laat ons weten wat uw jaarlijks verbruik van leidingwater is en wij kunnen precies uitrekenen wat uw jaarlijks verbruik zal zijn van zout en spoelwater. Tevens berekenen we hoeveel kilogram kalk u uit uw water zult halen!

Delta Water Softeners logo

Delta Morava waterontharder

Bespaar door plaatsing van een Delta waterontharder.
Voor meer informatie vul het contactformulier in en we contacteren u spoedig voor een afspraak.

Offcanvas Menu