Zout

Bij ons bent u niet gebonden aan zoutcontracten en verplichte afnames. Bij elke installatie bieden wij onze klanten het zout aan en laten u de vrije keuze.
Wenst u bij ons zout aan te kopen? Wij leveren deze in de vorm van pastilles in zakken van 25kg.

Tabletten
Tabletten

Kristallen of tabletten?


Vaak kiest men voor tabletten uit gewoonte, omdat het aanbod enorm groot is of omdat men verkeerde informatie ontvangen heeft. Er zijn echter weinig verschillen tussen deze twee soorten. Indien met de tabletten en kristallen van eenzelfde merk vergelijkt, hebben ze vaak dezelfde zuiverheid en kwaliteit.

Waar zit dan wel het verschil tussen kristallen en tabletten?


Kristallen lossen sneller op in water dan tabletten. Tabletten werden geperst in een specifieke vorm, kristallen hebben steeds hun natuurlijke vorm en structuur. Kristallen hebben dus minder tijd nodig om op te losse in water.

De ecologische voetafdruk van kristallen ligt veel lager dan die van tabletten. Zouttabletten worden vaak gemaakt van vacuümzout dat uit de ondergrondse mijnen wordt gewonnen. Een proces met veel stappen die telkens weer heel wat energie vereisen. Daarenboven laat mijnbouw vaak sporen na op het lokale landschap. Kristalzout bestaat uit zuiver zout dat door natuurlijke indamping uit de zee wordt gewonnen. Men kan dus stellen dat zeezout via de ontharder en het riool terug naar de zee gaat.

Uiteraard kunnen zouttabletten of kussentjes ook gebruikt worden in de Delta waterontharders. Echter zijn kristallen een goed alternatief die op technisch, economisch en ecologisch vlak minstens evengoed of beter scoren
mijnwaterontharder.be

Professionele kwaliteit


Ons zout is van professionele kwaliteit en voor een optimaal gebruik in wateronthardings-installaties. Evenals onze waterontharders zijn ook onze zoutpastilles van de hoogste kwaliteit en te gebruiken in de voedingsindustrie. Ze voldoen aan elke norm en bieden wij u aan tegen de zeer gunstige prijs van €12,83 per zak van 25 KG! (excl verzendkosten).

Vind u het gemakkelijker om te werken met blokken zout? Onze toestellen kunnen voorzien worden van een speciale houder voor grote blokken onthardingszout.

Bespaar door plaatsing van een Delta waterontharder.
Voor meer informatie vul het contactformulier in en we contacteren u spoedig voor een afspraak.

Offcanvas Menu